Powered By

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

"Χειροπέδες" στον Κινέζο δισεκατομμυριούχο που ήθελε να αγοράσει τη μισή Ελλάδα! Τα σχέδιά του για το Hilton!

- Συνελήφθη από τις κινεζικές αρχές ο δισεκατομμυριούχος Guo Guangchang, με τις κατηγορίες που του προσάπτονται να έχουν να κάνουν με διαφθορά.
- Η εκπομπή Live News, του E tv με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αποκάλυψε τις επενδυτικές του σχέσεις με την Ελλάδα. - Είναι μέτοχος της ελληνικής εταιρείας Folli - Follie, η οποία έχει "μπει" δυναμικά στην κινεζική αγορά. - Η εταιρεία του, Fosun Group, συνεργάζονταν με την Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είχε αγοράσει το Club Mediterraneo και σχεδίαζε να αγοράσει το Hilton! - Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου. - Στην Alpha Bank ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών, με την τράπεζα να έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την πώληση. - Διαβάστε την ιστορία του επιβλητικού ξενοδοχείου που δεσπόζει στην πρωτεύουσα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. - Οι "λαμπεροί" πελάτες του ξενοδοχείου: Από τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Frank Sinatra ως τον Ingmar Bergman και τον Anthony Quinn.


Στα χέρια των αρχών βρίσκεται Κινέζος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Όπως αναφέρει το money.cnn.com, ο Κινέζος επιχειρηματίας αγνοούνταν τις τρεις τελευταίες ημέρες, με την εταιρεία του, Guo Guangchang, να ανακοινώνει πως συμμετείχε στις έρευνες που διεξήγαγαν οι δικαστικές αρχές της χώρας.

Ο Guo Guangchang - Φωτό: ReutersΟ Guo Guangchang - Φωτό: Reuters

Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στο μυστήριο με "εξαφανισμένα" στελέχη και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι προηγούμενες υποθέσεις φάνηκε να συνδέονται με εκστρατεία κατά της διαφθοράς που δρομολόγησε ο πρόεδρος President Xi Jinping το 2013.
Η "σύνδεση" με την Ελλάδα
Πως σχετίζεται όμως ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που από αγνοούμενος έγινε... συλληφθείς, με την χώρα μας; Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News, του E tv, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο επιχειρηματίες είχε μεγάλες επενδυτικές σχέσεις με την Ελλάδα.
Η περιουσία του Guo Guangchang, σύμφωνα με το Forbes, εκτιμάται σσε 7 δισεκατομμύρια δολάρια
Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως οι κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει ο Guo Guangchang στη χώρα του, δεν αφορούν φυσικά στις ελληνικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, οι οποίες πραγματικά κάνουν τη διαφορά με τις διεθνείς επιχειρηματικές τους σχέσεις.
Ο επιχειρηματικός όμιλος του Κινέζου δισεκατομμυριούχου, λοιπόν, ο οποίος σταμάτησε την δραστηριότητά του στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης, κατέχει κατέχει περίπου το 14% της ελληνικής εταιρείας Folli - Follie. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει ένα δυνατό "άνοιγμα" στην Κινεζική αγορά.
Ο Guo Guangchang συνεργάζονταν ακόμη με την Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είχε αγοράσει το Club Mediterraneo, ήταν από τους υποψήφιους για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το αεροδρόμιο του Καστελίου, ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για πολλές επενδύσεις στη χώρα μας.
Μία από αυτές, ήταν και η πλέον... "ηχηρή", αφού όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος σχεδίαζε να αγοράσει το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton, το οποίο η Alpha Bank έχει βγάλει... στο σφυρί. 


Η ιστορία του επιβλητικού ξενοδοχείου
Η ανέγερση του Hilton Aθηνών ξεκίνησε το 1959 σε ένα οικόπεδο εκτάσεως 17.011,50 τετραγωνικά μέτρα και θεωρείται ένα πρωτόγνωρο σε έκταση και τόλμη για την εποχή, εγχείρημα, που ξεκίνησε η οικογένεια Πεζά. Η συγκεκριμένη οικογένεια, κατά τη διάρκεια των έργων δήλωσε αδυναμία για να αποπερατώσει το έργο.
Τότε η κυριότητα των μετοχών της εταιρείας περιήλθε στην Ιονική τράπεζα η οποία χρηματοδότησε την υπόλοιπη κατασκευή του έργου. Το 1963 ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Hilton και στις 20 Απριλίου έγιναν τα επίσημα εγκαίνια με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.
Την αρχιτεκτονική ομάδα του έργου αποτελούσαν οι κ.κ. Π. Βασιλειάδης, Ε. Βουρέκας και Στ. Στάικος. Σύμβουλοι αρχιτέκτονες ήταν οι κ.κ. Warners, Burus, Ioan και Lunde από την Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Αρχιτεκτονικό Τμήμα της Hilton International.
Υπεύθυνος αρχιτέκτων του έργου ήταν ο κ. Α. Γεωργιάδης. Το κόστος κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης και της αξίας του οικοπέδου (με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής εκείνης) ανήλθε σε Δολάρια ΗΠΑ 15.000.000.
Φωτογραφίες του ξενοδοχείου και των πολυτελών δωματίων

Η τραπεζαρία της προεδρικής σουίτας του ξενοδοχείου με θέα την Ακρόπολη - Φωτό από hiltonathens.grΗ τραπεζαρία της προεδρικής σουίτας του ξενοδοχείου με θέα την Ακρόπολη - Φωτό από hiltonathens.gr


Η κρεβατοκάμαρα της προεδρικής σουίτας του ξενοδοχείου - Φωτό από hiltonathens.grΗ κρεβατοκάμαρα της προεδρικής σουίτας του ξενοδοχείου - Φωτό από hiltonathens.gr


Η τραπεζαρία της προεδρικής σουίτας από διαφορετική λήψη - Φωτό από hiltonathens.grΗ τραπεζαρία της προεδρικής σουίτας από διαφορετική λήψη - Φωτό από hiltonathens.gr


Μία ακόμη λήψη της προεδρικής σουίτας του ξενοδοχείου - Φωτό από hiltonathens.grΜία ακόμη λήψη της προεδρικής σουίτας του ξενοδοχείου - Φωτό από hiltonathens.gr


Η executive σουίτα του ξενοδοχείου - Φωτό από hiltonathens.grΗ executive σουίτα του ξενοδοχείου - Φωτό από hiltonathens.gr


Η είσοδος του ξενοδοχείου - Φωτό EurokinissiΗ είσοδος του ξενοδοχείου - Φωτό Eurokinissi


Το λόμπυ του ξενοδοχείου - Φωτό EurokinissiΤο λόμπυ του ξενοδοχείου - Φωτό Eurokinissi


Αναμένοντας... Φωτό EurokinissiΑναμένοντας... Φωτό Eurokinissi


Ο εντυπωσιακός εξωτερικός σχεδιασμός - Φωτό EurokinissiΟ εντυπωσιακός εξωτερικός σχεδιασμός - Φωτό Eurokinissi


Μία ακόμη λήψη από το λόμπυ - Φωτό EurokinissiΜία ακόμη λήψη από το λόμπυ - Φωτό Eurokinissi


Εντυπωσιακή βραδινή λήψη - Φωτό EurokinissiΕντυπωσιακή βραδινή λήψη - Φωτό Eurokinissi


Φωτό EurokinissiΦωτό Eurokinissi


Το επιβλητικό ξενοδοχείο Hilton - Φωτό EurokinissiΤο επιβλητικό ξενοδοχείο Hilton - Φωτό Eurokinissi


Φωτό EurokinissiΦωτό Eurokinissi


Φωτό Eurokinissi
Φωτό :Eurokinissi

Πηγή:newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More