Powered By

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Κόντρα νεολαίων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την πρωινή προσευχή στα σχολεία

<p>Φωτογραφία αρχείου</p>
Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αφορμή την ανακοίνωση της πρώτης για την Παιδεία και συγκεκριμένα για την πρωινή προσευχή στα σχολεία.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την κατάργηση της πρωινής προσευχής και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό.

Η νεολαία των ΑΝΕΛ, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει μειοψηφούσα την άποψη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι τέτοιες προτάσεις δεν θα μπορούσαν να τις συζητήσουν.

«Στις δημοκρατίες ο κάθε ένας ακόμα και μειοψηφών μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει ελεύθερα. Στη κατά πλειοψηφία Χριστιανική ελληνική κοινωνία, στη χώρα μας που βάσει Συντάγματος η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση της Νεολαίας Σύριζα δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή» δήλωσε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Νεολαίας Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου στο ραδιόφωνο του Αθήνα 98,4.
Και συνέχισε: «Οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη πρωινή προσευχή ας μην παρίστανται. Δεν πειράζει θα προσευχόμαστε οι υπόλοιποι για αυτούς. Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μιλάνε για θρησκειολογία δηλαδή ιστοριογραφία και δεν είναι διδαχή των θρησκειών η οποία γίνεται και καλώς γίνεται.
Γιατί για να δεχθείς κάτι πρέπει να έχεις διδαχθεί τα υπόλοιπα για να μπορείς να τα απορρίψεις. Αν επιθυμούν να απορρίψουν τη διδαχή του Χριστιανισμού να απορρίψουν και τη διδαχή του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Πηγή: ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More