Powered By

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η Εκκλησία για το σύμφωνο συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια

EKKLISIA
Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια -που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή- απασχόλησε τη σημερινή Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι αποφάσεις είναι οι ίδιες με εκείνες της συνεδρίασης της 17ης Οκτωβρίου 2013, όπου επισημαινόταν ότι τέτοια σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων, συνιστούν «εκτροπές» του οικογενειακού θεσμού. Ανάλογες εκτροπές είναι μάλιστα και «ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων».

Αναλυτικά αναφέρεται: 
«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την σημερινή Συνεδρίαση, εμμένει και επικαιροποιεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17.10.2013, κατά την οποία επεσημάνθη ότι:
‘’… σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων – εναλλακτικές μορφές οικογενείας – για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογενείας συνιστούν “εκτροπές” του οικογενειακού θεσμού, όπως αυτός διαμορφώθηκε και λειτούργησε επί αιώνες στη ζωή του εκκλησιαστικού σώματος.
Ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικός και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας, γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου.
Φαινόμενα – “εκτροπές” εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων’’.
Η ανωτέρω Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας θεωρείται σταθερή και αμετάκλητη».
Πηγή: huffingtonpost.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More