Powered By

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Τι είπε ο Τσίπρας στους βουλευτές της Θεσσαλίας

      


   Για άλλη μια μέρα ο πρωθυπουργός συνέχισε τις επαφές με τους βουλευτές του, προκειμένου να ακούσει, αλλά και να εξηγήσει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου για το επόμενο διάστημα. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποια προαπαιτούμενα είναι αναγκαίο να περάσουν από τη Βουλή

Την ώρα που στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης περιμένουν και τη συνεδρίαση του Euroworking Group  προκειμένου να βάλουν στο τραπέζι και τις τελευταίες λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο πρωθυπουργός συνέχισε και σήμερα το ¨μασαζ¨ στους βουλευτές του.
Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως ο μεγάλος ¨κάβος¨ που πρέπει να περάσουν δεν είναι το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει μόνο το ενιαίο μισθολόγιο και τα κόκκινα δάνεια, καθώς τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται νομοθέτηση, αλλά ο Ιανουάριος όπου το τέστ αντοχής στη Βουλή θα είναι συνεχόμενο.
Οι βουλευτές Θεσσαλίας εξήγησαν σήμερα στον πρωθυπουργό τους προβληματισμούς που έχουν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται βέβαιος για άλλη μια φορά πως δεν θα υπερβεί τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί ειδικά με τη μη μείωση των κύριων συντάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαιτέρως επεξηγηματικός σε σχέση με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που ζητά η κυβέρνηση για το συνταξιοδοτικό εξηγώντας πως το ΔΝΤ πιέζει στη γραμμή που έχει θέσει ο ΣΕΒ. Επεσήμανε στους βουλευτές πως προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην πληγούν οι ασθενέστερες τάξεις, οπότε θεωρεί πως μια πολύ μικρή αύξηση των εισφορών στις επιχειρήσεις δεν θα προκαλέσει ζημιά στον επιχειρηματικό κόσμο.
Ειδική αναφορά έγινε από τους βουλευτές της Θεσσαλίας στο αγροτικό τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να αντισταθμιστούν τα φορολογικά μέτρα π.χ μέσω των αδρευτικών έργων, ώστε οι αγρότες να έχουν φθηνό νερό κλπ.
Οι βουλευτές φέρεται να ζήτησαν από τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση να μη γίνει ο ¨σάκος του μποξ¨ των παθογενειών των προηγούμενων κυβερνήσεων και δήλωσαν τη στήριξή τους προκειμένου να ¨κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα¨ και να αναδειχθεί το επόμενο διάστημα η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον πρωθυπουργό όλα τα ζητήματα που αφορούν τις περιφερειές τους και έχουν να κάνουν με τα νοσοκομεία, το λιμάνι του Βόλου, την ανεργία και την έλλειψη υποδομών.
Την Δευτέρα η κατάθεση του παράλληλου προγράμματος
Την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, θα κατατεθεί το παράλληλο πρόγραμμα που ΣΥΡΙΖΑ που θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία και την δημόσια διοίκηση

Πηγή:news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More