Powered By

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Σε λίγο τα αποτελέσματα της κλήρωσης του ΕΑΠ

Σήμερα βγαίνουν τα αποτελέσματα για την κλήρωση του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) τα μπορείτε να δείτε έγκαιρα και έγκυρα στο alfavita. 
Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος για τα προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκού έτους 2016 – 2017.
Συγκριτικά με πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων είναι αισθητά μειωμένος. Για τα 6 προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 27.085 αιτήσεις όταν πέρυσι έγιναν 39.582 (-12.497).

Τη μεγαλύτερη μείωση αιτήσεων έχουν για τα Μεταπτυχιακά: Πέρσι κατατέθηκαν 25.618 αιτήσεις ενώ φέτος 16.902
Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ στο κτίριο του Ε.Α.Π. στην Πάτρα (Πάροδος Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών- Κτίριο Διοίκησης).
Μείωση διδάκτρων
Το καλοκαίρι οι φοιτητές του Ιδρύματος ζήτησαν να μειωθούν σημαντικά τα δίδακτρα, καθώς όπως ανέφεραν πάρα πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι ή έχουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα. Πάντως όσον αφορά στις αιτήσεις εισαγωγής, η μεγαλύτερη μείωση εμφανίστηκε στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, καθώς κατατέθηκαν μόνο 16.902 αιτήσεις, ενώ πέρυσι είχα κατατεθεί 25.618. Προφανώς αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τη διοικούσα επιτροπή του Ιδρύματος και να εξετάσει το αίτημα των ενδιαφερομένων για μια μεγαλύτερη μείωση στα δίδακτρα, προκειμένου να μπορέσουν τουλάχιστον οι ήδη φοιτούντες να ολοκληρώσουν τις σπουδές του. 
Πηγή: alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More