Powered By

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Βραβέυονται οι καλύτεροι Τρικαλινοί "αναγνώστες"


Βραβέυονται οι καλύτεροι Τρικαλινοί "αναγνώστες"
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων  κάθε χρόνο
βραβεύει τους τακτικότερους αναγνώστες-μαθητές της. Πάνω από σαράντα (40) παιδιά Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου θα επιβραβευθούν για την αγάπη τους για το  βιβλίο και την φιλαναγνωσία τους.
 Η φιλαναγνωσία είναι μια αρετή που κατακτάτε δύσκολα, αλλά δεν χάνεται ποτέ και ο ρόλος της Βιβλιοθήκης σε αυτό τον τομέα είναι καθοριστικός. Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας  είναι επένδυση στη ζωή των παιδιών μας. Η αγάπη για το διάβασμα δεν είναι μια έμφυτη τάση που ή την έχει κανείς ή δεν την έχει. Αντίθετα, είναι μια λειτουργία που αποκτάται μέσω μιας μακρόχρονης και συστηματικής παιδείας. Η παιδική-εφηβική λογοτεχνία ασκεί επίδραση τόσο στον ψυχικό όσο και στον νοητικό κόσμο του παιδιού. Το εξοικειώνει με την κοινωνική πραγματικότητα, προβάλλει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του. Με την ανάγνωση του λογοτεχνικού κειμένου κινητοποιείται ένας σημαντικός μηχανισμός δημιουργικής μάθησης που διαθέτει ο άνθρωπος: η φαντασία.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Χρήστος Μπουλούμπασης με θέμα «Το βιβλίο, ένα διαχρονικό ταξίδι για τα παιδιά».
Ο Χρήστος Μπουλούμπασης γεννήθηκε στην Οιχαλία Τρικάλων το 1960. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας και στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων, σε επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους διαφόρων εκδοτικών οίκων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του κινούνται στα πεδία της Λογοτεχνίας, της Διδακτικής και της Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Το 2000 ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου του απένειμε το Βραβείο στον Έλληνα Δάσκαλο για την προσφορά του στην παιδική και νεανική λογοτεχνία. Από το 2007 υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 7:30μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ:2431070759

trikalavoice.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More