Powered By

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ Τρικάλων






(12/4/2013, 09:26) Η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προυποθέσεις
Τη διεκδίκηση θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προυποθέσεις απαιτεί η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ που καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ Τρικάλων που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη 16 Απριλίου στις 9.30 το πρωί.
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ είναι η ακόλουθη:
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, σταθερά στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.
Όλο παζαρεύει με την τρόικα και όλο το μαχαίρι μπήγεται πιο βαθειά στη σάρκα του λαού. Ώσπου οι μισθοί και τα μεροκάματα των εργαζόμενων να φτάσουν εκεί που θα συμφέρει τα μονοπώλια να επενδύσουν τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους, στα όρια δηλαδή της επιβίωσης.
Συνεχίζεται αμείωτη η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στη δουλειά, το εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων.
Οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα οδηγούν σε νέες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία στην πορεία ανακεφαλαιοποίησης, αν πάρουμε υπόψη ότι  μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους είναι τοποθετημένο σε μετοχές και άλλα προϊόντα της Εθνικής Τράπεζας.
Αυτή η εξέλιξη, μετά από τις επιπτώσεις του κουρέματος του δημόσιου χρέους που κούρεψε για τα καλά και τα Ταμεία, οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία και βέβαια και τον ΟΑΕΕ κατευθείαν στη χρεοκοπία.
Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς έμπορους, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους σε διαρκή οργανωμένη αντίσταση. Αν δε σηκώσουμε κεφάλι, αν μας πάρει από κάτω, αργά ή γρήγορα αυτή η πολιτική που είναι πολιτική των μονοπωλίων θα μας ξεκληρίσει, θα μας καταστρέψει ως αυτόνομους παραγωγούς και εργαζόμενους, θα μας ρίξει στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση στην υποαπασχόληση. Ακόμα και αν μας “διατηρήσει” για κάποιο διάστημα, οι συνθήκες της ζωής μας θα χειροτερέψουν, με αύξηση των ωρών εργασίας, επιδείνωση των όρων συνταξιοδότησης, των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας, της πρόληψης - αποκατάστασης της υγείας, γενικά με επιδείνωση της ποιότητας ζωής της δικής μας  και των οικογενειών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους, Αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι.
Για όσο διαρκεί η κρίση κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας, πάγωμα  των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο, καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές.
Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
Μείωση κατά 10% των εισφορών στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.
Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Χρηματοδότηση του Ταμείου  κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τους ασφαλισμένους.
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, απαιτούμε να είναι αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.
Επίδομα ανεργίας σε όλους τους συναδέλφους που βγαίνουν στην ανεργία, χωρίς απαγορευτικές προϋποθέσεις.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 9.30πμ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
Να απαιτήσουμε μαζικά την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις και ανεξάρτητα από τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Κανένας συνάδελφος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Φωτό από παλιότερη κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ Τρικάλων


trikaladay.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More