Powered By

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας)


podilates

Κύριοι
Οι Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας “Μια Λουρίδα!!!” είναι μια ομάδα, που διοργανώνει ποδηλατοβόλτες στην Λάρισα. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιεί ο κάθε δημότης το ποδήλατο του για τις καθημερινές του δραστηριότητες. Το ποδήλατο είναι ένα οικολογικό μέσω μεταφοράς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες.

Οι ποδηλατοβόλτες είναι καλές αλλά τα προβλήματα της πόλης μας, όσο αφορά τους ποδηλατοδρόμους και την ασφαλή στάθμευση του ποδηλάτου είναι πολλά.

Κάνοντας μόνο κριτική δεν αρκεί, γι’ αυτό σας καταθέτουμε γραπτές προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν εύκολα.
Γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε, ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσης.
Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις για την καλύτερη δυνατή και ασφαλή μετακίνησης των ποδηλατών.
Γι’ αυτό προτείνουμε:
  1. Να επιλεγούν σε κομβικά σημεία, 20 σημεία, σε ήδη υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτου, και να αντικατασταθούν με θέσεις στάθμευσης ποδηλάτου. Η στάθμευση ενός αυτοκινήτου αναλογεί με την στάθμευση 8 – 10 ποδηλάτων.  Μέσα στα όρια των οδών Μανδηλαρά – Παπαναστασίου – Κύπρου – Παναγούλη (φωτο)

  1. Οι θέσεις στάθμευσης ποδηλάτου, που ήδη υπάρχουν αλλά δεν χρησιμοποιούνται να μετακινηθούν σε σημεία πχ κοντά σε φροντιστήρια που θα εξυπηρετούν και θα είναι πιο χρήσιμα.


  1. Να γίνει ποδηλατοδρόμος σ’ όλο το μήκος της Ηρ. Πολυτεχνείου (άνοδο – κάθοδο), από ΔΕΥΑΛ μέχρι Ν. Σμύρνη. Καταργώντας της θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, τοποθετώντας κορύνες που θα οριοθετούν τον χώρο του ποδηλατοδρόμου. Επίσης βάφοντας το, με έντονο χρώμα για να γίνεται πιο εύκολα αντιληπτός.



Γνωρίζουμε ότι όλες οι παραπάνω διαδικασίες  είναι χρονοβόρος. Όμως πρέπει να ξεκινήσουμε και να αλλάξουμε τα σημερινά δεδομένα.
Στην προσπάθεια της υλοποίησης των διαδικασιών, θα μας βρείτε συμπαραστάτες σας.

Με εκτίμηση
Ποδηλάτισσα Λάρισας Μια Λουρίδα!!!






Πηγή: larisanew.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More